Manual de securitate în aeroporturi, postat din greşeală pe internet în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conexiunile de internet nu mai funcţionează în Iran
Conexiunile de internet nu mai funcţionează în Iran

Autoritatea americană a transporturilor (TSA) a permis, dintr-o eroare, ca un document sensibil privind procedurile de securitate din aeroporturi să ajungă pe internet, informa ieri Washington Post.

Documentul, un manual de 93 de pagini intitulat "Informaţii sensibile privind securitatea" a apărut duminică pe site-ul unui bloger. Ieri, manualul fusese retras.

Documentul furnizează amănunte privind modul în care se efectuează controlul pasagerilor şi a bagajelor acestora, respectiv a modului de funcţionare a aparatelor cu raze X sau a detectoarelor de explozibili.

Manualul mai conţine şi facsimiluri ale permiselor de liberă circulaţie folosite de membri ai Congresului sau de agenţi ai CIA pentru a călători.

Totodată, documentul identifică 12 ţări ai căror cetăţeni fac sistematic obiectul unei supravegheri mai strânse.

TSA a recunoscut că documentul a ajuns online "din greşeală". Agenţia a deschis o anchetă internă şi a precizat că manualul în cauză era depăşit şi că nu a fost niciodată aplicat. TSA insistă asupra faptului că "şase noi versiuni ale documentului au fost elaborate între timp".

Parlamentarii americani au fost însă nemulţumiţi de această scurgere de informaţii. "Acest manual furnizează o foaie de parcurs tuturor acelora care doresc să ne facă rău", a declarat senatoarea republicană Susan Collins pentru Washington Post.

TSA şi-a întărit drastic măsurile de securitate în controalele asupra pasagerilor din aeroporturile americane după atentatele de la 11 septembrie 2001.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite