VIDEO Manifestanţii anti-Wall Street, alungaţi cu gaze lacrimogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele "Occupy Wall Street" au început la 17 septembrie
Protestele "Occupy Wall Street" au început la 17 septembrie

Poliţia din oraşul american Oakland a folosit gaze lacrimogene pentru a desfiinţa tabăra instalată, în faţa Primăriei, de mişcarea "Ocupaţi Wall Street".

Doi poliţişti au fost răniţi în intervenţie şi peste 100 de protestatari au fost arestaţi pentru delicte minore, cum ar fi camparea în locuri interzise.

Tabăra de corturi fusese înfiinţată în urmă cu două săptămâni. Ulterior, manifestanţii s-au regrupat în faţa Primăriei, unde erau concentrate importante efective ale poliţiei.

Primarul oraşului a declarat că mulţi localnici susţin obiectivele mişcării de protest, dar militanţii nu au fost în stare să menţină curăţenia în tabără şi să prevină actele de vandalism.

Un militar care a luptat în Irak, rănit în timpul protestelor

Un veteran al războiului din Irak a fost grav rănit, marţi seara, după dispersarea de către poliţie a unei manifestaţii împotriva Wall Street la Oakland (California), în apropiere de San Francisco, au anunţat miercuri militanţii, citaţi de AFP.

Poliţia a anunţat iniţial că ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine nu s-au soldat cu răniţi, dar purtătorul de cuvânt al Highland General Hospital, Curt Olsen, a confirmat că militarul Scott Olsen a fost adus la secţia de urgenţe în stare critică.

Purtătorul de cuvânt, care nu are legături de rudenie cu victima, a declarat că nu poate oferi detalii despre starea de sănătate a rănitului fără acordul familiei.

Asociaţia Veteranii din Irak împotriva războiului a afirmat într-un comunicat că Scott Olsen a suferit o fractură craniană, după ce a fost lovit de un "obiect aruncat de poliţie".

Keith Shannon, prieten cu Olsen şi veteran ca şi acesta, a declarat în comunicat că victima a participat la manifestaţiile din Oakland deoarece "considera că marile întreprinderi şi băncile au prea multă influenţă asupra administraţiei".

Poliţia nu a putut fi contactată pentru a comenta informaţiile.

VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite