Manifestanţii Occupy DC au adus un "viţel de aur" în faţa Congresului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Occupy DC
Occupy DC

Zeci de manifestanţi ai mişcării anticapitaliste "Occupy DC" au protestat joi la Washington faţă de "cultul banilor" atribuit lumii politice, inainte de a organiza o sărbătoare timpurie a Crăciunului, transmite AFP.

Treizeci de manifestanţi, printre care şi militanţi creştini, au adus de dimineaţă în faţa Congresului un "viţel de aur" din hârtie aurie pentru a le transmite "politicienilor să înceteze adorarea idolului fals reprezentat de profitul acumulat pe spatele oamenilor", conform liderului manifestaţiei, Jeremy John.

"Acţiunea reprezintă dorinţa noastră ca marile afaceri să nu mai influenţeze politica", a declarat acesta, făcând apel la politicieni să "aprobe taxe pentru tranzacţiile de pe Wall Street mai degrabă decât scutiri pentru cei săraci şi vârstnici".

Grupul nu a depus sculptura la biroul aleşilor din apropierea Capitolului, aşa cum era prevăzut, însă a depus o declaraţie scrisă.

După amiază, manifestanţii s-au reunit în faţa Camerei Comerţului în apropiere de Casa Albă unde s-a desfăşurat recepţia de Crăciun a partidului republican, purtând căciuli festive şi cântând colinde cu versuri schimbate. S-a auzit "în spiritul carităţii (le) aducem bucuria Crăciunului".

"Nu mai putem tolera ca interesele lumii de afaceri să domine ţara", a declarat Brian Ward, unul dintre manifestanţi. Anticapitaliştii, deghizaţi în îngeri sau magi, purtau o pancartă sub forma lui Moş Crăciun înaltă de doi metri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite