Madoff va munci mai mult de şapte ore pe zi în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Escrocul american Bernard Madoff, în vârstă de 71 de ani şi condamnat la 150 de ani de închisoare, va munci mai mult de şapte ore pe zi în închisoarea unde îşi execută pedeapsa, informează cotidianul New York Times.

Madoff, autorul unei dintre cele mai mari escrocherii din istorie, se află de la jumătatea lunii iulie în secţiunea 1 a închisorii Butner, situată la circa 650 de kilometri sud de New York, în Carolina de Nord. Acolo sunt deţinuţi în special "gulere albe", infractori care au făcut muncă de birou, şi nu fizică, înainte de a fi trimişi la închisoare, potrivit NewsIn.

Potrivit cotidianului american, autorităţile l-au repartizat pe Madoff la un atelier de gravură unde lucrează între orele 7.00 şi 14.30, fabricând "plăci nominale pentru uşi şi birouri". Ca oricare alt deţinut, el îşi poate folosi banii astfel câştigaţi îmbunătăţindu-şi traiul zilnic şi gătindu-şi în celulă.

Madoff s-a adaptat condiţiilor din închisoare, poartă aceleaşi haine ca restul deţinuţilor şi nu se plânge de mâncarea de la cantină, potrivit unei surse din interiorul penitenciarului citată de New York Times. "Nu are nicio problemă cu nimeni", dar "toată lumea ştie cine este", a mai declarat această sursă.

Penitenciarul unde se află Madoff este celebru pentru calitatea dotărilor sale medicale. Închisoarea găzduieşte circa 3.500 de deţinuţi, printre care pe Omar Abdel-Rahman, "şeicul orb", "creierul" atentatelor din 1993 de la World Trade Center din New York, condamnat pe viaţă.

Tot acolo sunt încarceraţi John Rigas, fostul patron al operatorului de televiziune prin cablu Adelphia, condamnat în 2005 la 15 ani de închisoare pentru fraudă, şi fiul său Timothy, condamnat la 20 de ani pentru aceleaşi fapte.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite