VIDEO Luare de ostatici în sediul Discovery Channel. Agresorul a fost ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat înarmat, bănuit că ar avea asupra lui explozibil, a luat miercuri seara un ostatic în sediul central din Statele Unite al postului Discovery Channel.

UPDATE 08.52 Autorul a fost ucis de poliţie - confirmare

Unităţile noastre tactice au intervenit când suspectul a îndreptat arma către unul dintre ostatici, a declarat comandantul poliţiei comitatului Montgomery, J. Thomas Manger, în timpul unei conferinţe de presă.

Ele au tras în suspect. Suspectul a murit, a adăugat el.

UPDATE 06.51 Comandantul poliţiei comitatului Montgomery, Thomas Manger a confirmat pentru CNN că autorul luării de ostatici a fost arestat, după ce a fost împuşcat de un trăgător de elită al poliţiei americane, iar cei trei ostatici pe care îi reţinea au fost eliberaţi.

Manger a precizat că mai multe obiecte aflate în rucsacul suspectului urmează să fie neutralizate, iar forţele de ordine inspectează clădirea, în căutarea unor eventuale dispozitive explozive.

Un dispozitiv pe care bărbatul îl avea asupra sa a eliberat fum în momentul în care acesta a fost împuşcat, a precizat el.

Dispozitivul pare să se fi declanşat, dar încă nu avem o confirmare. Am văzut ceva fum, este posibil să se fi auzit şi un zgomot, a adăugat Manger.

UPDATE 01:40 Situaţia de criză de la sediul Discovery Channel s-a încheiat după patru ore cu eliberarea celor trei ostateci, după ce agresorul a fost împuşcat. Poliţia a anunţat iniţial că suspectul a fost împuşcat, fără a oferi detalii cu privire la starea acestuia.

Potrivit comandantului poliţiei comitatului Montgomery, Thomas Manger, suspectul a pătruns în clădire având în posesie ceea ce păreau a fi nişte canistre şi o armă. Acum poliţia verifică dacă există explozibil în incinta clădirii.

"Suspectul a fost împuşcat de ofiţerii de poliţie, moment în care un dispozitiv s-ar fi declanşat, însă nu avem încă o confirmare", a adăugat Manger, citat de Reuters.

UPDATE 00.10 Poliţiştii l-au împuşcat pe bărbatul înarmat care a pătruns în sediul Discovery Channel din SUA, iar toţi cei trei ostatici au fost eliberaţi şi se află în afara oricărui pericol. Suspectul se află acum în custodia poliţiei, însă nu există informaţii cu privire la starea sa.

UPDATE 23:30: Discuţiile de negociere continuă şi la această oră cu bărbatul care a luat cel puţin un ostatic la sediul Discovery Channel şi care a fost identificat drept James Lee, un activist pentru protec'ia mediului, au declarat surse din cadrul forţelor de intervenţie pentru CNN.



James Lee ar fi participat la un manifest împotriva Discovery Channel în 2008 şi a publicat un mesaj în care se referă la oameni ca la o "mizerie" şi solicita Descovery Channel să "nu mai încurajeze naşterea altor paraziţi umani".

"Oamenii sunt cele mai distructive, murdare, poluante creaturi, distrugând ceea ce a mai ramas din planetă", mai scrie în manifest.

Lee condamnă, de asemenea, imigrarea, agricultura, armele de distrugere în masă şi poluarea auto, scrie CNN.

El cere ca Discovery Channel să difuzeze zilnic "soluţii pentru a salva planeta", insistând ca formatul emisiunii să fie unul interesant pentru a fi urmărit.

image

Poliţiştii au fost alertaţi de un telefon dat de o persoană aflată în sediul central, iar zona a fost ulterior evacuată, informează CNN.

Poliţia a încercuit clădirea şi urmăreşte acţiunile atacatorului cu ajutorul camerelor de supraveghere. Martorii au declarat că au auzit cel puţin o împuşcătură.

Autorul este un bărbat cu semnalmente asiatice despre care presa americană afirmă că ar avea un diferend cu canalul de televiziune.

Imaginile transmise de televiziunile americane prezintă vederi aeriene ale sediului Discovery Channel, situat în Silver Spring, în statul Maryland, într-o zonă comercială aflată în apropierea liniilor de transport în comun.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite