Liderul cartelului Zetas din Mexic a fost asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul cartelului Zetas din Mexic a fost asasinat
Liderul cartelului Zetas din Mexic a fost asasinat

Cunoscutul lider al cartelului Zetas din statul mexican Veracruz a fost ucis în urma unro schimburi de focuricu autorităţile federale, a anunţat poliţia mexicană, informează CNN.

Braulio Arellano Dominguez, cunoscut si ca "El Gonzo", "Zeta 20" sau "El Verdugo", a fost rănit mortal în timpul unei percheziţii efectuate de poliţia federală.Arellano Domiguez a deschis focul cu un revolver de calibru 38 şi a fost rănit în ciocnirile violente. Liderul cartelului Zetas a murit în drum spre spital.

Potrivit autorităţilor, alti trei suspecţi au fost arestaţi atunci. Acestea au anunţat că au mai confiscat 5 maşini, 4 motociclete, o armă semiautomată, o grenadă, patru pistoale, muniţie, echipament pentru comunicare, trei pungi cu prafuri şi pilule încă neidentificate, 74,900 de pesos (3,800 de euro) şi 107 de dolari.

Los Zetas este format în cea mai mare parte din foşti soldaţi ai trupelor mexicane de commando si fosti membri ai politiei federale si locale. Cartelul este considerat unul dintre cele mai violente din Mexic.

Peste 12.000 de oameni au fost ucişi de când preşeedintele Felipe Calderon a declarat război certelelor de traficanţi de stupefiante, după investirea în funcţie, în decembrie 2006. Acesta a desfăşurat mii de militari şi forţe de ordine în lupta împotriva traficanţilor de droguri.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite