Jerry Brown l-a înlocuit pe Arnold Schwarzenegger la conducerea Californiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jerry Brown a devenit luni guvernatorul Californiei, succedându-l pe Arnold Schwarzenegger la conducerea Californiei, cel mai populat şi mai bogat stat din SUA, dar şi unul dintre cele mai afectate de criza economică şi problemele bugetare.

Democratul, în vârstă de 72 de ani, a mai deţinut postul de guvernator al acestui stat între 1975 şi 1983, el fiind, la vremea respectivă, cel mai tânăr guvernator din istoria Californiei.

Brown a depus jurământul cu mâna pe Biblie, în cardul unei ceremonii de învestire la Sacramento, capitala administrativă a statului, în faţa predecesorului său, Arnold Schwarzenegger, şi a numeroşi aleşi, informează Mediafax.

El a recunoscut că va urma o perioadă dificilă pentru californieni, mai ales pentru a acoperi deficitul bugetar uriaş al acestui stat.

Acum trebuie să muncim împreună cu realism, încredere şi loialitate. Proiectul de buget pe care-l voi prezenta săptămâna viitoare va fi dureros. Va fi un buget dificil, pentru vremuri dificile. Dar, la vârsta mea, nu am venit aici pentru a-mi pierde timpul sau a nega realitatea, a declarat el.

Rata şomajului în California, care deţine cea de-a opta economie mondială, statul fiind considerat sediul mondial al înaltei tehnologii şi industriei divertismentului, oscilează între 12 şi 13%, faţă de mai puţin de 10 la sută, la nivel naţional. În California, numărul de imobile confiscate este între cele mai mari din ţară.

Republicanul Arnold Schwarzenegger, care a deţinut, timp de şapte ani, postul de guvernator al statului, promovând o politică progresistă, în pofida "culorii" sale politice, în special în domeniul protejării mediului, nu a dezvăluit, pentru moment, proiectele sale de viitor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite