Janet Napolitano: Nu există indicii că atacul de vineri face parte dintr-un complot extins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Umar Farouk Abdulmutallab în decembrie 2007 / Sursa: EPA
Umar Farouk Abdulmutallab în decembrie 2007 / Sursa: EPA

Secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a declarat astăzi că nu există "niciun indiciu" că tentativa de atentat pusă la cale ieri de un tânăr nigerian vizând cursa aeriană Amsterdam-Detroit ar face parte dintr-un complot "mai extins".

"Până în acest moment, nu avem niciun indiciu despre ceva mai amplu, însă ancheta continuă", a declarat ministrul în cadrul unui interviu pentru CNN.

Întrebată în legătură cu eventualele legături ale lui Umar Farouk Abdulmutallab cu reţeaua al-Qaida, Napolitano a declarat: "acest lucru face parte din ancheta judiciară care continuă şi cred că ar fi inoportun să speculăm asupra întrebării dacă există astfel de legături".

Potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate, citaţi de presă încă de vineri, tânărul în vârstă de 23 de ani a declarat pentru FBI că a fost antrenat de membri al-Qaida în Yemen.

Umar Farouk Abdulmutallab a fost inculpat sâmbătă, fiind acuzat că "a încercat să distrugă un avion al Northwest Airlines" şi că "a introdus material explozibil la bordul aeronavei", după ce vineri a încercat să detoneze un dispozitiv exploziv la bordul avionului pe ruta Amsterdam-Detroit.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite