VIDEO Jackie vorbeşte despre administraţia Kennedy la 17 ani de la moartea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta Prima Doamnă a Americii, Jacqueline Kennedy, Jackie - cum a alintat-o o lume întreagă, a înregistrat în 1964, la un an de la asasinarea soţului său la Dallas, un interviu record cu istoricul Arthur M. Schlesinger, informează Daily Mail.

Cele opt ore şi jumătate de înregistrări nu au fost făcute publice până în prezent, deoarece fosta Prima Doamnă nu a considerat oportună publicarea interviului. La  ani de la moartea sa, fiica sa Caroline a decis că a venit momentul ca opinia publică să cunoască şi versiune lui Jackie despre administraţia Kennedy.

Interviurile luate de Arthur M. Schlesinger lui Jackie, la câteva luni de la împuşcarea lui John F. Kennedy în Dallas vor fi prezentate publicului larg în septembrie, de către ABC.

Potrivit ABC, interviurile luate de Schlesinger arată conştientizarea rolului de Primă Doamnă de către Jackie şi reprezintă o unealtă importantă în sondarea administraţiei Kennedy.

Jacqueline vorbeşte despre evenimentele importante ale erai Kennedy, de la campania politică a soţului său pentru Casa Albă, la criza rachetelor cubaneze. De asemenea, acesta pomeneşte şi despre ultimele zile din viaţa preşedintelui american John F. Kennedy.

După asasinarea soţului său, în Dallas, în 1963, Jackie s-a căsătorit cu magnatul grec Aristotle Onassis. A murit de cancer în 1994.

Înregistrarea interviului de opt ore şi jumătate va fi publicată şi împreună cu viitoarea carte semnată de fiica cuplului Kennedy, Caroline, menită a marca 50 de ani de la mandatul prezidenţial al tatălui său.

image
image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite