VIDEO Jack LaLanne, fondatorul fitness-ului modern, a decedat la 96 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele fitness-ului modern, Jack LaLanne, a murit duminică în casa sa din Morro Bay, California, din cauza unei insuficienţe respiratorii provocate de o pneumonie, potrivit anunţului făcut de fiul său.

Supranumit  "părintele" fitness-ului modern şi al unei alimentaţii cât mai naturale, Jack LaLanne şi-a schimbat radical stilul  de viaţă la vârsta de 15 ani când a auzit o discuţie despre nutriţie.

A început să lucreze cu greutăţi când erau considerate o ciudăţenie, iar în 1936 şi-a deschis o sală care va fi prototipul pentru fitnessul şi spa-urile ce aveau să vină ulterior. Avea o sală de gimnastică, un bar şi un magazin alimentar într-o clădire veche din Oakland.

"Oamenii credeau că sunt un şarlatan sau un nebun. Doctorii erau împotriva mea, ziceau că exerciţiile fizice cu greutăţi provoacă atacuri de cord şi pierderea apetitului sexual", povestea LaLanne despre începuturile sale în acest domeniu, potrivit New York Times.

La începutul anilor 1950 şi-a făcut debutul în televiziune. Timp de 30 de ani, în cadrul popularei emisiuni "The Jack LaLanne Show", el a oferit sfaturi pentru o dietă şi o viaţă sănătoasă femeilor casnice din SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite