„Indignaţii“ din Denver au dat piept cu poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 20 de persoane care participau la protestele împotriva Wall Street au fost reţinute sâmbătă la Denver, unde poliţia a recurs la gaze iritante pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

Incidentele violente au izbucnit în momentul în care forţele de ordine au încercat să demonteze tabăra instalată de protestatarii din mişcarea Occupy Denver.

Liniştea dinaintea furtunii Hotărâre Mâna grea a legii

Dă click pe imagine pentru fotogalerie

Poliţia a afirmat că două persoane au fost reţinute pentru că au lovit mai mulţi agenţi de ordine, unul dintre aceştia fiind doborât de pe motocicletă.
„Nu facem decât să eliminăm structurile (...) Reacţionăm la ceea ce fac manifestnaţii. Cât timp protestează legal, le protejăm dreptul la manifestaţie", a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei din Denver.

Autorităţile din Denver au autorizat instalarea de mese şi saci de dormit în Centrul Civic al oraşului, dar nu şi a unor structuri destinate odihnei.

Condiţiile meteo vitrege îi pun în dificultate şi pe „indignaţi" care, de săptămâni întregi, sunt instalaţi în apropiere de Zuccotti Park, din Manhattan. În ciuda frigului, ei nu intenţionează să renunţe la proteste cu toate că primarul Michael Bloomberg a anunţat că, din motive de siguranţă, mai multe generatoare vor fi dezactivate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite