Incendiile din California pun în pericol reţele de comunicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile din California pun în pericol reţele de comunicaţie
Incendiile din California pun în pericol reţele de comunicaţie

Incendiile de pădure violente au continuat şi astăzi să se extindă în nordul Los Angelesului. Mii de case şi infrastructuri-cheie din domeniul comunicaţiilor sunt în pericol de a fi înghiţite de flăcări, transmite AFP.

Unul dintre focarele incendiului ameninţa centrul de transmisii de pe Mont Wilson, care asigură difuzarea principalelor canale de televiziune din Los Angeles, a două treimi dintre posturile de radio FM, precum şi transmisiile radio ale mai multor servicii de poliţie şi pompieri.

În aceeaşi zonă, este pe cale de a fi distrus un observator solar vechi de 100 de ani. Edificiul a fost multă vreme cel mai mare telescop din lume şi a permis descoperiri majore în astronomie.

Incendiile s-au înteţit începând de duminică şi peste 34.400 de hectare au fost deja mistuite. Focul se extinde în toate părţile, au anunţat autorităţile.

Peste 2.500 de pompieri se luptă cu flăcările pentru a salva locuinţele, dar incendiul nu este controlat decât în proporţie de 5%.

10.000 de persoane au fost evacuate, 18 clădiri deja au fost distruse, iarfocul ameninţă peste 10.000 de case şi 2.500 de alte edificii, dintre care 500 de clădiri comerciale.

Reamintim că, duminică, doi pompieri şi-au pierdut viaţa în lupta cu focul.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite