Imagini devastatoare din SUA cu dezastrul provocat de tornade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul persoanelor decedate din cauza tornadelor ce au lovit sudul Statelor Unite a ajuns la 340, aceasta fiind una dintre cele mai grave catastrofe ce s-au abătut asupra ţării.

Peste 200 de tornade au măturat şase state din sudul SUA, marţi şi miercuri. Starea de urgenţă a fost declarată până în prezent în nouă state: Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi, Missouri, Tennessee, Oklahoma. În timpul unei vizite în Alabama, unde peste 240 de oameni şi-au pierdut viaţa, preşedintele Barack Obama a mărturisit că nu a mai văzut niciodată distrugeri de o asemenea amploare.

"Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ajuta la reconstruirea zonelor afectate. Ne vom asigura că nu veţi fi uitaţi", a declarat liderul de la Casa Albă.



Aproape un milion de persoane au rămas fără curent electric, după ce furtuna a dărâmat numeroşi stâlpi de electricitate.

Soldaţii şi echipajele de urgenţă sunt încă în căutarea posibililor supravieţuitori, însă guvernatorul Alabama, Robert Bentley, se aşteaptă ca în zilele ce urmează să fie găsite mai multe cadavre.

image
image
image
image
image
image
image
image

Foto: Reuters

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite