Emisarul american Richard Holbrooke în drum spre Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emisarul american Richard Holbrooke în drum spre Pakistan
Emisarul american Richard Holbrooke în drum spre Pakistan

Emisarul special al Statelor Unite pentru Pakistan şi Afganistan, Richard Holbrooke, a părăsit Washingtonul marţi cu destinaţia Pakistan şi Afganistan, a indicat marţi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Wood.

"Reprezentantul special pentru Afganistan şi Pakistan, Richard Holbrooke, se va afla în Pakistan între 21 şi 23 iulie, după care se va duce în Afganistan", a indicat Wood într-un briefing.

La Islamabad, Holbrooke "se va concentra asupra unei serii de chestiuni economice şi de securitate, mai ales asupra situaţiei refugiaţilor şi unor programe de reconstrucţie pentru ca ei să se poată întoarce la căminele lor", a adăugat el, citat de Agerpres.

Wood a precizat, citat de AFP, că emisarul american se va întâlni mai ales cu preşedintele pakistanez Asif Ali Zardari, cu primul ministru Yusuf Raza Gilani, şeful de stat major al forţelor armate, generalul Ashfaq Kayani, şi şeful serviciilor de informaţii pakistaneze, generalul Ahmad Shuja Pasha.

Printre altele, este prevăzut un mic dejun cu reprezentanţi ai populaţiilor refugiate din calea luptelor contra talibanilor în nord-vestul ţării.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite