Hillary Clinton, nemulţumită de programul Visa Waiver pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la semnarea acordului privind scutul antirachetă
Imagini de la semnarea acordului privind scutul antirachetă

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, a declarat, după semnarea acordului privind amplasarea de elemente antirachetă în SUA, că acest document „va poziţiona România ca un actor central în viitoarea arhitectură antirachetă a NATO“.

Şefa diplomaţiei americane a apreciat că acest document reprezintă un pas esenţial în contracarea ameninţărilor cu rachete balistice care reprezintă un risc din ce în ce mai crescut.

Apel la Congres

 „Acordul reflectă dedicaţia SUA faţă de aliaţii săi din NATO şi în mod specific faţă de articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic. România a fost un partener puternic în acţiunile NATO din întreaga lume. Omagiem dedicaţia şi sacrificul soldaţilor români care au servit alături de soldaţii americani în Afghanistan. Mulţumesc României pentru rolul jucat în susţinerea noilor democraţii emergente“, a declarat Hillary Clinton.

Nu sunt fericită în legătură cu modul în care sistemul vizelor funcţionează pentru români. Ne vom adresa Congresului pentru a schimba criteriile pentru includerea în programul Visa Waiver. Polonezii simt acelaşi lucru“, a ţinut să precizeze şefa diplomaţiei americane.

La rândul său, ministrul de Externe Teodor Baconschi declarat că România este hotărâtă să participe la eforturile privind securitatea globală, iar vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington este o dovadă în acest sens. „Acest moment vine la două zile după ce toată lumea a comemorat alături de poporul american oribilele atacuri de la 11 septembrie. Stăm alături de voi, cum am stat întotdeauna. Vântul schimbării din lumea arabă arată că merită luptat pentru schimbări“, a spus Baconschi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite