Statele Unite transferă un deţinut de la Guantanamo în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite transferă un deţinut de la Guantanamo în Belgia
Statele Unite transferă un deţinut de la Guantanamo în Belgia

Administraţia Obama a transferat un deţinut de la controversata închisoare americană de la Guantanamo Bay, din Cuba, în Belgia, a anunţat vineri Departamentul de Justiţie al guvernului Statelor Unite ale Americii, informează Reuters.

La cererea guvernului belgian, ministerul american a refuzat să facă public numele deţinutului islamist mutat de la Guantanamo.

Administraţia americană a mai confirmat transferul joi al kuweitianului Khaled Al Mutairi în ţara sa, fapt confirmat de avocatul său şi de un grup kuweitian. El fusese arestat în 2001, guvernul SUA acuzându-l că este membru al al-Qaida şi al mişcării talibane.

Preşedintele Americii Barack Obama a promis să închidă centrul de detenţie Guantanamo până în ianuarie 2010, însă acesta mai găzduieşte un număr de 221 de puşcăriaşi greu de plasat în alte ţări într-un timp atât de scurt. Din luna ianuarie a acestui an, Statele Unite au realizat transferul a 20 de presupuşi islamişti.

Închisoarea a fost condamnată de comunitatea internaţională pentru interogatoriile dure ce au avut loc acolo, iar oficialii administraţiei democrate au argumentat chiar că prelungirea existenţei centrului oferă grupurilor extremiste precum al-Qaida resurse propagandistice pentru recrutare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite