Goggle nu este Google! Atenţie, ai putea fi păcălit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atenţie atunci când tastaţi! Aţi putea umple buzunarele profitorilor
Atenţie atunci când tastaţi! Aţi putea umple buzunarele profitorilor

Mulţi oameni fac greşeli atunci când tastează. Există însă alţii care s-au gândit să profite de pe urma acestei situaţii.

Tot mai multe site-uri cu nume asemănătoare unor companii prestigioase precum Google sau Facebook apar pe internet, iar asemănarea nu este o coincidenţă, ci este o metodă de a face bani.

Google a depus o plângere împotriva goggle.com, goggle.net şi goggle.org, scrie Bloomberg Business Week, însă în luna octombrie, autorităţile au respins petiţia pe motiv că nu se află în jurisdicţia lor.

Site-urile, înregistrate pe numele unui afacerist din Barbados, redirecţionează utilizatorii către un sondaj care promite posibilitatea de a câştiga premii constând în iPad-uri. Însă internauţii nu câştigă nici un premiu, iar mailul lor ajunge să fie umplut cu spam.

Greşelile de ortografie provoacă pierderi de sute de milioane de dolari companiilor din domeniul internetului. Potrivit unui studiu din 2010 realizat de firma de consultanţă Fair Winds din Washignton, site-urile care profită de pe urma acestor greşeli au provocat daune de peste 285 de milioane de dolari.

„Numele asemănătoare provoacă confunzie în rândul clienţilor şi asta poate să afecteze grav o companie care îşi desfăşoară activitate numai pe internet", a declarat şi Chris Schwerzler, director al Weather Underground.

Reprezentanţii companiilor pot evita acest gen de probleme prin înregistrarea oricăror domenii asemănătoare sau pot să-i dea în judecată pe cei care profită de pe urma greşelilor de ortografie.

Însă procesul este unul de durată, care consumă timp şi bani, şi care nu aduce întotdeauna rezultatele dorite pentru că este foarte greu de demonstrat reaua credinţă a celor care au cumpărat domeniile cu nume asemănătoare.

Site-urile cu nume asemănătoare cu cele ale marilor companii din domeniul internetului pot avea sute de mii de utilizatori unici, în fiecare lună. De exemplu, în luna septembrie, Goggle.com a avut nu mai puţin de 824.850 de vizitatori unici în SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite