General Motors îşi plăteşte datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul american de automobile General Motors a rambursat un miliard de dolari SUA şi 192 de milioane de dolari Canadei, potrivit unui comunicat semnat de PDG-ul său, Ed Whitacre.

El şi-a exprimat satisfacţia de a anunţa că GM îşi respectă astfel angajamentul de a rambursa împrumuturile acordate de guvernele SUA, Canadei şi statului canadian Ontario.

"Am plătit un miliard de dolari Trezoreriei americane şi 192 de milioane de dolari agenţiei guvernamentale Exportation et Developpement Canada", a adăugat el, subliniind "recunoştinţa" grupului său pentru "sprijinul" pe care i l-au acordat guvernele respective.

"Vom continua rambursările până în iunie 2010, perioadă în care sumele datorate vor fi achitate în totalitate, sub rezerva să nu existe recesiune în economie", a adăugat el.

GM îşi anunţase marţi intenţia de a rambursa total împrumuturile Trezoreriei americane până în luna iunie 2010, începând în această lună cu o primă virare de 1.2 miliard de dolari din cele 6.7 miliarde pe care le datorează după restructurarea din vara trecută, precizează Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite