VIDEO Gabrielle Giffords a fost operată cu succes la ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membra Camerei Reprezentanţilor rănită la cap în atacul de la Tucson a fost operată cu succes la ochi, potrivit medicilor, anunţă presa străină.

Starea de sănătate a lui Gabrielle Giffords s-a îmbunătăţit, ea poate să îi zâmbească soţului ei. Acest lucru înseamnă că îl recunoaşte şi că interacţionează într-un mod mai familiar cu el, a precizat neurochirurgul Michael Lemole de la Centrul medical universitar din Tucson, într-o conferinţă de presă.

Citiţi şi: VIDEO Gabrielle Giffords face progrese: poate să respire singură şi poate să deschidă ochii

Medicul a declarat că Giffords a fost operată cu succes la orbita oculară, pentru a i se extrage fragmente de os. Potrivit lui, la câteva ore după operaţie, Giffords "s-a trezit şi a revenit la starea de sănătate pe care o avea chiar înainte de operaţie".

Pe viitor, sperăm să putem continua să rezolvăm ultimele detalii, pentru a pregăti cel de-al treilea stadiu al refacerii: reeducarea, a continuat Lemole.

Este la terapie intensivă, este grav rănită şi a petrecut zece minute masându-mă pe ceafă. Nu încetam să îi spun: "Gabby, eşti la terapie intensivă, ştii, nu ai voie să faci asta". Dar ea aşa este, în orice situaţie s-ar afla ea, trebuie să se ocupe de alţii. Ştim că refacerea după acest gen de răni nu se măsoară în zile sau săptămâni, ci mai degrabă în luni. Drumul care o aşteaptă va fi deci unul lung şi dificil. Dar, este o femeie puternică, a declarat soţul lui Giffords, astronautul Mark Kelly, a acordat un interviu exclusiv postului american ABC.

Întrebat în legătură cu posibilitatea de a se întâlni cu familia atacatorului, Jared Loughner, Kelly s-a arătat deschis.

Aş putea probabil să îi văd. Nu cred că este vina lor. Nu cred că este vina părinţilor. Mi-ar plăcea să cred că sunt o persoană capabilă să ierte, a afirmat el.

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite