Fostul senator american Arlen Specter, un republican trecut în tabăra democrată, a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arlen Specter
Arlen Specter

Fostul senator din statul Pennsylvania (est) Arlen Specter, care a trecut de la republicani în tabăra democrată la sfârşitul carierei, a decedat duminică la vârsta de 82 de ani, a anunţat familia sa, relatează AFP.

Specter a murit din cauza unor complicaţii apărute, la locuinţa sa din Philadelphia (est).

De cinci ori senator, el a fost ales prima dată în 1980, în cadrul Partidul Republican. Specter a participat la numeroase bătălii politice de prim-plan şi a jucat un rol hotărâtor în privinţa mai multor nominalizări la Curtea Supremă.

Însă, în 2009 el a schimbat tabăra, candidând din partea Partidului Democrat, o mişcare eşuată, deoarece nu a fost reales.

"Partidul Republican se deplasează tot mai la dreapta, iar eu nu mă mai regăsesc în filozofia republicană. În prezent, sunt mai conectat cu democraţii", a declarat el pentru presă la vremea respectivă.

Anterior, în cursul carierei sale de jurist, Specter a făcut parte din Comisia Warren, care a anchetat asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy. El susţinea teoria controversată conform căreia Lee Harvey Oswald a fost singurul atacator.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite