Fost agent de poliţie, arestat pentru că intenţiona să-l împuşte pe Barack Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Stephen Bowden
Michael Stephen Bowden

Un fost agent de poliţie din SUA a fost arestat şi pus sub acuzare pentru că intenţiona să îl împuşte pe preşedintele Barack Obama.

Potrivit Secret Service, pe 16 noiembrie, Michael Stephen Bowden,  în vârstă de 78 de ani, se afla la o clinică a veteranilor din Spartanburg pentru o consultaţie medicală de rutină. Bărbatul le-a spus medicilor că are tendinţe sinucigaşe, iar unei asistente i-a povestit că intenţiona să meargă la Washington D.C. "pentru a-l împuşca pe preşedintele Obama, dat fiind că nu face suficiente eforturi pentru a-i ajuta pe afro-americani".

Bowden a lucrat patru ani în Forţele Navale, a fost poliţist la New York trei ani şi căpitan în cadrul Departamentului pompierilor din New York timp de 18 ani.

Există indicii că bărbatul a vrut să se sinucidă în aprilie 2010, conform medicilor.

Pe 16 noiembrie, agenţii Secret Service s-au deplasat la locuinţa din Woodruff (Carolina de Sud) a suspectului. Bowden nu a negat afirmaţiile, declarând în faţa agenţilor:

Dacă aş avea ocazia, l-aş împuşca eu însumi pe preşedintele Obama. Dacă aş avea ocazia să îl pun la zid şi să îl împuşc, aş face-o.

Agenţii au descoperit trei arme semiautomate şi o carabină, toate încărcate, lângă patul suspectului. Un pistol a fost descoperit lângă uşa de la intrare, iar în camera fiului suspectului au fost găsite nouă carabine, două puşti de alt timp şi un pistol.

Acesta a fost arestat pe 17 noiembrie şi este inculpat pentru ameninţări la adresa preşedintelui.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite