Un imam, vinovatul moral de la Fort Hood?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un imam, vinovatul moral de la Fort Hood?
Un imam, vinovatul moral de la Fort Hood?

Anchetatorii americani au descoperit că ar putea exista o legătură între autorul atacului de la Fort Hood şi un imam despre care se ştia că are legături cu al-Qaida, informează Washington Post.

Maiorul Nidal M. Hasan, acuzat de atacul de joi, vizita frecvent moscheea Dar al-Hijrah în 2001, când liderul spiritual al acesteia era imamul Anwar al-Aulaqi. Imamul era recunoscut pentru legături cu mai mulţi membrii ai reţelei teroriste al-Qaida, iar doi dintre aceştia au participat chiar la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

Principala teorie în baza căreia se desfăşoară ancheta este aceea că Hasan a acţionat singur. Cu toate acestea, anchetatorii încearcă să găsescă informaţii noi din computerul personal al acestuia, deoarece există informaţii că ar fi accesat pagini de internet care promovează idei radicale islamiste.

Hasan, mort după striptease

Nidal M. Hasan frecventa în mod regulat un club de streaptease, au declarat angajaţii unui club de noapte pentru Fox News. Martorii oculari susţin că Hassan a vizitat de cel puţin trei ori stabilimentul, numai în luna octombrie. iÎmi amintesc de el pentru că ştiu că i-am văzut legitimaţia de militar.

A plătit 15 dolari la intrare şi a stat cam 6-7 ore“, povesteşte directorul clubului. Aceste informaţii contravin cu declaraţiile imamului său şi ale familiei, care susţin că Hasan era un musulman devotat. Familia spune că lui Hasan i-a fost greu să-şi găsească o soţie care să poarte văl şi care să se roage de cinci ori pe zi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite