Fetiţa de opt ani injectată cu botox de către mama sa a intrat în grija statului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mamă din statul american California, care a recunoscut că îi injectează botox fiicei sale de  numai opt ani, a pierdut custodia copilului, informează Abc News.

În urmă cu o săptămână, Kerry Campbell a povestit că îşi pregăteşte fiica, Britney, pentru un concurs de frumuseţe, injectându-i botox în faţă.

Britney a mărturisit că procedura este dureroasă, dar că s-a obişnuit. Aceste dezvăluiri au stârnit reacţii de nemulţumire din partea medicilor şi din partea asociaţiilor pentru protecţia copilului. Luni, Good Morning America a anunţat că fetiţa nu mai locuieşte cu mama sa.

Kerry Campbell a declarat, pentru Abc News, că nu crede că pune în pericol sănătatea fiicei sale şi că Britney a fost cea care a cerut injecţiile cu botox. Mama fetiţei are un job part -time de esteticiană, iar injecţiile cu botox nu-i sunt străine. "Îmi injectez şi mie botox, iar Britney s-a uitat la mine. Este sigur", a declarat Kerry Campbell.

Un medic consultat de Abc News a declarat: "Orice doctor care le dă părinţilor botox pentru a fi administrat copiilor ar trebui să-şi piardă licenţa", a spus Richard Besser, care a explicat că botoxul poate fi folosit la copii doar pentru a corecta anumite afecţiuni neurologice, în niciun caz din motive ce ţin de cosmetică.

"Dacă este injectat în faţă şi alunecă în gât, poate duce la imposibilitatea de a înghiţi. Dacă ajunge în muşchii respiratori, nu mai poţi respira. Folosit la un copil mic, botoxul poate schimba trăsăturile feţei, deoarece muşchii interacţionează cu oasele pentru ca faţa să ajungă la o anumită formă".

Dermatologul Doris Day spune că botoxul este, în general, sigur, dar ea nu ar injecta un minor. "Nu există absolut niciun motiv pentru utilizarea botoxului în scopuri cosmetice, la un copil de 8 ani".

Demararea unei anchete în acest caz nu presupune neaparat că femeia va pierde definitiv custodia fetiţei. Ea ar putea fi nevoită să urmeze cursuri de educaţie parentală sau chiar ar putea să nu se întâmple nimic, dacă botoxul a fost administrat legal, mai spun experţii citaţi de Abc News.

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite