Statele Unite: Sondaj pe Facebook pentru asasinarea preşedintelui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite: Sondaj pe Facebook pentru asasinarea preşedintelui Obama
Statele Unite: Sondaj pe Facebook pentru asasinarea preşedintelui Obama

Biroul pentru protecţia lui Barack Obama a anunţat luni că a demarat o anchetă pentru a identifica autorii unui sondaj publicat pe Facebook în care întrebarea era dacă preşedintele american ar trebui asasinat, relatează AFP.

Facebook a închis luni respectiva pagină, intitulată "Trebuie Obama ucis?" şi care propunea ca variante de răspuns "da", "nu", "poate" sau "dacă îmi ridică asigurarea de sănătate".

"După ce am descoperit pagina, am colaborat cu Facebook pentru a fi închisă", a spus un purtător de cuvânt al Secret Service, Malcom Wiley.

"Evident, anchetăm, aşa cum am face cu orice altă ameninţare", a precizat el.

Mai mult de 750 de utilizatori ai Facebook au răspuns la sondaj.

El a fost publicat pe internet la sfârşitul săptămânii trecute, a spus un purtător de cuvânt al Facebook, Barry Schnitt.

"În general, oamenii postează sondaje pentru distracţie, întrebând prietenii unde ar trebui să meargă să cineze sau ce cred despre un anume filnm", a explicat el.

Facebook a fost obligat să închidă aplicaţia, care nu poate fi folosită atât timp cât proprietarul nu asigură Facebook că sondajul a fost retras şi că sunt luare măsuri pentru prevenirea unor astfel de lucruri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite