FOTO Una dintre cele mai circulate autostrăzi din SUA, închisă 53 de ore pentru demolarea unui pod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai aglomerate autostrăzi din lume, pe care circulă aproximativ jumătate de milion de autoturisme într-o zi de week-end şi cu toate astea ea va fi închisă.

Este vorba despre o autostradă din California, 405, atât de aglomerată încât localnicii chiar glumesc pe seama numelui său, spunând că face referire la viteza cu care se poate deplasa o maşină: 4-5 mile/h (7-8 km/h).

Acum, o parte din autostradă este închisă pentru 53 de ore, timp în care muncitorii vor trebui să depună eforturi supraomenenşti pentru a materializa un proiect în valoare de un miliard de dolari ce are în vedere decongestionarea traficului în zonă: să dărâme un pod vechi de 50 de ani, care trece pe deasupra autostrăzii. Proiectul a fost denumit în presa internaţională "Carmageddon", după jocul de curse în care jucătorii primesc puncte dacă reuşesc să accidenteze mortal pietonii de pe străzi.

Jumătate din podul Mulholland, care face legătura între San Fernando Valley şi vestul Los Angeles-ului, va fi demolată şi reconstruită apoi de o echipă formată din 100 de muncitori. Încă de vineri noapte, camioanele au început să care pământ sub pod, pentru a forma un fel de "pernă" cu o înălţime de aproximativ un metru, pe care să cadă bucăţile de beton desprinse din pod, evitând, astfel, deteriorarea autostrăzii. Reconstruirea podului va fi realizată pe parcursul următoarelor 11 luni, urmând ca apoi să înceapă lucrările la cealaltă jumătate, când va fi aplicată o nouă interdicţie de circulaţie de 53 de ore.

Click pe imagine pentru fotogalerie din timpul lucrărilor

image
image
image

Autorităţile dau asigurări că luni dimineaţă, la ora 6.00, şoferii vor putea circula pe austostradă, iar şansele ca această promisiune să fie respectată sunt destul de mari, în contextul în care contractorii vor fi amendaţi cu 6.000 de dolari pentru fiecare 10 minute întârziate.

Închiderea traficului pe autostrada 405 îi pune pe şoferi în mare dificultate, ei fiind nevoiţi să facă un ocol de 100 de km dacă se încumetă să plece la drum. Într-o zi de week-end, aproximativ jumătate de milion de maşini circulă pe autostrada 405 pentru a ajunge la destinaţii importante din Los Angeles, cum ar fi aeroportul, universitatea California, Beverly Hills sau plaje renumite.

Pentru a-i face pe şoferi să mai uite de neplăcerile create, autorităţile oferă călătorii gratuite cu metroul şi pe anumite autobuze, iar numărul de trenuri a fost suplimentat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite