FBI a anunţat că a dat de urma unui pirat al aerului căutat de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile americane au afirmat că este posibil să-l fi găsit pe cel mai căutat pirat al aerului din SUA, care în urmă cu 40 de ani a scăpat după ce a sărit cu paraşuta din avionul pe care l-a deturnat.

Cunoscut sub numele de DB Cooper, americanul a urcat, în anul 1971, la bordul unui avion care a plecat din Portland cu destinaţia Seattle. Acesta a deturnat însă avionul precizând că are dinamită asupra lui, iar dacă nu primeşte 200.000 de dolari şi patru paraşute va detona muniţia.

Ajuns la Seattle, teroristul a primit ceea ce a cerut, dar a precizat că vrea să fie trimis în Mexic cu acelaşi avion. Autorităţile americane s-au conformat, dar în timpul zborului Cooper a sărit din avion cu două paraşute.

FBI l-a căutat pe terorist timp de 20 de ani, având un cerc de suspecţi de peste 1.000 de persoane, iar acum autorităţile au anunţat că o sursă credibilă le-a indicat cine este„piratul aerului“. Majoritatea suspecţilor care s-au aflat în atenţia FBI au murit deja, dar autorităţile americane au refuzat să spună dacă persoana pe care o suspectează acum mai trăieşte sau nu.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite