VIDEO Explozie la o centrală din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O hală întreagă s-a prăbuşit peste lucrători p Foto: AFP
O hală întreagă s-a prăbuşit peste lucrători p Foto: AFP

O explozie puternică s-a produs duminică într-o centrală electrică din localitatea Middletown, din statul Connecticut, în nord-estul SUA.

Un bilanţ provizoriu al autorităţilor locale anunţa ieri că cel puţin cinci angajaţi din tura de noapte au murit şi încă 12 sunt grav răniţi. Comandantul adjunct al pompierilor, Al Santostefano, a declarat însă pentru CBS că numărul răniţilor e în total de „câteva zeci".

Potrivit ziarului local „The Hartford Courant", explozia a fost auzită şi resimţită ca un cutremur pe o rază de 15 kilometri.

Primarul din Middletown, Sebastian Giuliano, a explicat, într-o conferinţă de presă, că deflagraţia a survenit după ora locală 11.00 (18.00, ora României), în timp ce muncitorii curăţau nişte conducte de gaze.

Centrala electrică de 620 de megawaţi aparţine grupului Kleen Energy şi a fost inaugurată anul trecut. Ea funcţionează cu gaze naturale, iar directorul unităţii a spus că deflagraţia a fost provocată accidental, în timpul primului test de funcţionare a unei instalaţii de extindere a capacităţii.

„Pista teroristă"

Cele două declaraţii, oarecum discordante, au alimentat timp de câteva ore o teorie a conspiraţiei care vorbea de un atac terorist. Autorităţile au negat vehement această variantă, insistând că a fost vorba de un accident.

În hala în care a avut loc explozia se aflau aproximativ 50 de lucrători, dintre care cel puţin 10 au fost daţi dispăruţi, autorităţile temându-se că aceştia ar putea fi prinşi sub dărâmături. Primarul a declarat pentru televiziune că, în total, într-o tură completă sunt peste 200 de angajaţi, iar faptul că managerii nu ştiu exact numărul de persoane care se aflau la locul de muncă ridică unele semne de întrebare.

Huge Explosion Rocks Connecticut Plant - Watch more Videos at Vodpod.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite