Elevii din Hawaii nu mai merg vinerea la şcoală, pe fondul crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din Hawaii nu mai merg vinerea la şcoală, pe fondul crizei
Elevii din Hawaii nu mai merg vinerea la şcoală, pe fondul crizei

Criza economică a afectat atât de sever statul american Hawaii, încât oficialii locali au impus şcolillor publice să fie închise o zi pe săptămână, instituind până la sfârşitul anului şcolar săptămâna de patru zile, transmite AFP.

Începând cu această săptămână, cei 171.000 de elevi hawaiieni nu vor mai merge la cursuri vinerea şi vor petrece 163 de zile pe an la şcoală, comparativ cu media de 180 de zile la nivel naţional.

Prima zi liberă este programată vineri, 23 octombrie. Pe o astfel de perioadă economică dificilă, ministerul educaţiei utilizează resursele de care dispune
, a explicat un responsabil, care a anunţat că dacă vor apărea fonduri, şcolile vor organiza zile suplimentare.

Serviciile şcolare din Hawaii trebuie să economisească 468 de milioane de dolari în doi ani. Renunţarea la ziua de vineri impune un concediu forţat unui număr de 13.000 de profesori din 256 de şcoli.

Recunoaştem că va avea un impact asupra educaţiei elevilor, asupra învăţăturii. Fiecare zi este importantă, mai ales când încerci să-ţi atingi obiectivele
, a mai spus responsabilul, adăugând însă că reducerea timpului şcolar nu este ilegală.

La nivel federal, nu există o regulă oficială în privinţa lungimii anului şcolar, însă 180 de zile de şcoală constituie norma comun admisă. Doar 11 state au aplicat măsura micşorării anului şcolar, în Hawaii fiind anul cel mai scurt.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite