Duelul Obama-Romney, primele declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama,  preşedintele SUA (stânga) şi Mitt Romney,  contracandidatul lui Obama  în alegerile din 6 noiembrie (dreapta)
Barack Obama, preşedintele SUA (stânga) şi Mitt Romney, contracandidatul lui Obama în alegerile din 6 noiembrie (dreapta)

Candidatul republican la preşedinţia americanã Mitt Romney şi-a exprimat miercuri nemulţumirea faţã de atacurile "inexacte" ale rivalului sãu Barack Obama cu privire la proiectul sãu fiscal, în cadrul primei dezbateri faţã în faţã între cei doi pretendenţi, la Denver (Colorado, vest), relateazã AFP.

"Practic tot ceea ce a spus despre proiectul meu fiscal este inexact", a declarat Romney, care a respins în mai multe rânduri ideea unei scãderi a impozitelor în valoare de 5.000 de miliarde de dolari, aşa cum pretinde opozantul sãu democrat.

Pe de altă parte, preşedintele Barack Obama a apreciat, miercuri, că programul de reducere a deficitului fără o creştere a impozitelor al candidatului republican, Mitt Romney, va conduce la o reducere drastică a bugetului în domeniul educaţiei şi sănătăţii, relatează AFP.

"Dacă aveţi o abordare atât de echilibrată, acest lucru înseamnă că veţi tăia puternic din investiţiile noastre în şcoli şi în educaţie", a declarat Obama.

"Concret,asta înseamnă o tăiere de 30% în programele destinate bătrânilor din azile, copiilor cu handicap, iar aceasta nu este o strategie bună", a ţinut să sublinieze Obama.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite