Două avioane militare americane de tip F-16 s-au lovit într-un exerciţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două avioane militare americane de tip F-16 s-au lovit într-un exerciţiu
Două avioane militare americane de tip F-16 s-au lovit într-un exerciţiu

Statele Unite au anunţat, printr-un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene, că două avioane de vânătoare s-au lovit joi noapte de-a lungul coastei Carolinei de Sud. Forţele de salvare încearcă să găsească trupul unui pilot, informează AP.

Sergentul Brad Fallin, de la Forţele Aeriene ale SUA, declarat că numele piloţilor nu vor fi făcute încă publice, însă ambii se aflau la bordul unor aparate militare de tip F-16. Conform datelor primite de la oficialul Air Force, accidentul a avut loc joi, la ora 20.30.

Citiţi şi:

Fallin a precizat că cele două avioane F-16 au decolat de la baza Shaw Air Force, iar la 40 de mile de Folly Beach, lângă Charleston, a avut loc impactul. Ambele aeronave aveau la bord câte o singură persoană şi se aflau în zonă doar pentru exerciţii.

Brad Fallin a spus că un avion a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă la baza aeriană de la Charleston, acesta suferind daune la bord, însă nu foartte grave pentru ca aparatul să nu ajungă la sol. „Numele pilotului încă dispărut nu va fi făcut public. Nu ştim nici noi ce s-a petrecut exact, iar datele oficiale vor apărea în cursul zilei de vineri”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

Fallin a precizat că două elicoptere ale pazei de coastă sunt în căutarea pilotului dispărut. Până la această oră corpul acestuia nu a fost găsit.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite