Doi pompieri au murit în pârjolul californian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focul care părjoleşte de miercuri împrejurimile oraşului Los Angeles din California a produs primele victime umane. Doi pompieri care încercau să stingă incendiul şi-au pierdut viaţa, anunţă BBC.

Autorităţile americane au trimis ordine de evacuare către circa 10.000 de persoane.

Citiţi şi:


Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a lansat un apel către populaţie să dea ascultare avertismentelor şi să se refugiere din calea flăcărilor, deoarece pompieri nu au reuşit să controleze focul. Potrivit declaraţiilor oficiale, circa 12.000 de locuinţe ar putea fi transformate în scrum de flăcările care mistuiesc pârjolesc circa 170 de kilometri pătraţi de pădure.

Aproximativ 2.000 de pompieri se luptă cu flăcările, în timp ce elicopterele care transportau apă s-au întors la sol din cauza unui puternic nor de fum care a acoperit cerul Los Angeles-ului şi a văii San Fernando, din nordul oraşului. Alte patru oraşe californiene, respectiv Altadena, Glendale, Pasadena şi La Crescenta, sunt ameninţate de foc.

Ţinând cont că valul de caniculă va persista în California şi în perioada următoare, oficiali consideră că pompierii vor avea nevoie de circa o săptămână pentru a aduce focul sub control. Incendii similare au izbucnit şi în centrul şi în sudul Californiei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite