Directorul executiv al BP răspunde la acuzaţiile Casei Albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al BP, britanicul Tony Hayward, a răspuns acuzaţiilor conform cărora compania petrolieră a reacţionat prea încet la scufundarea platformei sale în Golful Mexic care a produs o maree neagră, că BP va instala până joi un capac uriaş de oţel la locul scurgerii.

Pentru prima dată de la explozia de pe platforma Deepwater Horizon din urmă cu două săptămâni, directorul executiv al BP susţine că grupul pe care îl conduce câştigă cursa pentru limitarea scurgerii şi precizează că BP este pregătită să se apere în câteva din procesele care ar putea urma, notează cotidianul britanic The Times.

Hayward a declarat că principala scurgere nu s-a apropiat de coastă deoarece am ţinut-o sub control. El a făcut apel la guvernul american să urmeze o politică de cooperarea absolută cu BP.

Vom reuşi numai dacă vom lucra împreună, a spus el, la o zi după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama a promis că Washingtonul va ţine cizma pe gâtul BP pentru a se asigura că aceasta îşi va îndeplini responsabilităţile.

Tony Hayward, în vârstă de 53 de ani, proiectează o imagine tinerească la vârful celei mai mari companii petroliere. Uneori, însă, a încercat să apară că deţine controlul deplin asupra eforturilor de a proteja coasta.

Motivul pentru care nu ajunge la plaje este pentru că o ţinem sub control. Nu ştim dacă vom putea continua să facem acest lucru, însă pentru moment reuşim,  a afirmat şeful BP.

Un grup de avocaţi a ajuns la Gulf Coast, aceştia fiind hotărâţi să atace BP cu procese de partea proprietarilor şi a pescarilor ale căror surse de venit ar putea fi ruinate. Robert Kennedy Jr., fiul fostului candidat la preşedinţie şi un proeminent activist de mediu, va acţiona BP în judecată.

 BP va onora toate pretenţiile legitime legate de întreruperea afacerilor, a promis Hayward. 

Vă pot da o mulţime de exemple. Asta e America, totuşi. Ni se vor adresa multe pretenţii ilegitime. Ştim cu toţii acest lucru, a conchis şeful companiei BP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite