Din ce în ce mai puţini americani cred că încălzirea globală este reală - sondaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din ce în ce mai puţini americani cred că încălzirea globală este reală - sondaj
Din ce în ce mai puţini americani cred că încălzirea globală este reală - sondaj

Americanii se îndoiesc din ce în ce mai mult de realitatea fenomenului de încălzire globală, potrivit unui sondaj dat publicităţii joi.  Numărul celor care cred că există dovezi clare ale ameninţării climatice şi numărul celor care văd situaţia ca o problemă gravă a scăzut considerabil, relatează Boston Globe.

Sondajul s-a desfăşurat pe un eşantion de 1.500 de americani chestionaţi telefonic în perioada 30 septembrie - 4 octombrie.

Astfel că, 57% dintre americabi consideră că există indicii solide care arată că temperatura medie a Terrei a crescut în ultimele decenii, comparativ cu 71%în aprilie 2008 şi 77%în 2007, precizează Pew Research Center, un institut de cercetare independent din Washington.

35% dintre americani consideră încălzirea globală drept o problemă foarte serioasă în prezent, faţă de 44% în aprilie 2008 şi 45% în 2007.

Proporţia americanilor care consideră încălzirea globală un rezultat al activităţilor umane, printre care combustia hidrocarburilor şi cărbunelui, s-a redus semnificativ, din 2008, la 36% faţă de 47% anul trecut, potrivit aceluiaşi sondaj.

Creşterea numărului de americani care au îndoieli în privinţa realităţii încălzirii globale a fost sesizată în cazul tuturor orientărilor politice, dar în special în rândul independenţilor. Astfel, 53% cred că încălzirea globală este reală comparativ cu 75% în aprilie 2008.

Dintre republicanii, 35% consideră că fenomenul este real, faţă de 49% în 2008 şi 62% în 2007. Aceeaşi scădere se înregistrează şi în rândul democraţilor: 75% dintre aceştia consideră fenomenul o realitate, faţă de 83% în 2008.

Pe de altă parte, jumătate dintre americani sunt favorabili politicilor menite să limiteze emisiile de carbon, faţă de 39% care se opun acestora.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite