Dezbatere aprinsă între bloggeri despre homosexualitatea noului şef Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un blogger Reuters, Felix Salmon, a strârnit reacţii puternice după ce a postat un material în care atrăgea atenţia că înlocuitorul lui Steve Jobs în funcţia de CEO al Apple, Tim Cook, este homosexual.

"Tim Cook este acum cel mai puternic homosexual din lume. Acest lucru ar trebui sărbătorit", afirma Salmon într-o postare pe blogul Reuters, atrâgând atenţia că ar fi rău pentru comunitatea gay să fie ignorat acest lucru.

Bloggerul mai spune că primul instinct al jurnaliştilor în materialele despre Tim Cook este de a-i ignora orientarea sexuală. Acest lucru face şi Apple, dar şi Cook, mai spune el. "Să îşi păstreze sexualitatea ascunsă nu mai este o opţiune... Homosexualitatea nu mai este demult considerată un lucru ruşinos", adaugă acesta, precizând că noul CEO Apple s-a aflat la începutul anului în topul listei celor mai puternici gay din întreaga lume.

Articolul a stârnit reacţii puternice bloggerilor şi jurnaliştilor, care afirmă că ceea ce a scris Salmon "nu este o ştire".

"Este trist să-l vezi pe Felix Salmon de la Reuters care susţine că materialul său despre presupusa homosexualitate a noul CEO al Apple a fost calea corectă din punct de vedere etic", afirmă Erik Sherman de la bnet.com, adăugând că argumentele lui Salmon "sunt pline de găuri care arată cum presa portretizează indulgenţa ca 'datorie'".

"Sexualitatea unor CEO este un subiect plictisitor şi nu mă interesează ce fac ei cu organele lor genitale. Cred că  am dreptate să vorbesc astfel pentru majoritatea oamenilor din Silicon Valley", afirmă Tom Foremski, de la ZDnet.

La rândul lor, cei de la Forbes se întreabă cui îi pasă că Tim Cook este sau nu homosexual.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite