Departamentul de stat al SUA: Antisemitismul a crescut în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antisemitismul, care a căpătat noi forme, s-a agravat în 2009 în lume, precizează Departamentul de Stat american în raportul său anual privind situaţia drepturilor omului în lume, informează The Telegraph.

Formele tradiţionale şi noi ale antisemitismului au continuat să se agraveze, înregistrând un vârf în timpul conflictului din Fâşia Gaza, în timpul iernii din 2008-2009, notează documentul oficial.

Antisemitismul a persistat în societate în Europa, în America latină şi nu numai, de multe ori în ciuda eforturilor puterilor publice de a combate problema, a mai menţionat sursa citată.

Departamentul de Stat include în categoria noilor forme de antisemitism "o critică a sionismului şi a politicii israeliene care a atins linia galbenă", provocând diabolizarea tuturor evreilor şi declanşând în anumite cazuri violenţe împotriva evreilor în general.

Anumite guverne "au alimentat antisemitismul", în special Iranul, în timp ce o emisiune televizată din Egipt a adus un elogiu Holocaustului.

Documentul acuză unele guverne - precum cele din Iran şi Egipt - că au alimentat sentimentul antisemit în loc să îl combată, precizează The Telegraph.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite