De ce a renunţat armata SUA la tableta Apple ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele Aeriene americane au renunţat la achiziţionarea a aproape trei mii de tablete Apple iPad2
Forţele Aeriene americane au renunţat la achiziţionarea a aproape trei mii de tablete Apple iPad2

Pentagonul nu a mai cumpărat tabletele Apple iPad2 pentru că aplicaţia GoodReader era făcută de un programator rus.

Detaşamentul pentru operaţiuni speciale al Forţelor Aeriene americane a renunţat la achiziţionarea a aproape trei mii de tablete Apple iPad2 din cauza aplicaţiei GoodReader, care a fost creată de programatorul rus Iuri Seliukov.

Aplicaţia i s-a părut Pentagonului suspectă, potrivit postului de rdio Vocea Rusiei. Ea permite să se citească şi să se redacteze fişierele în formatele PDF, TXT, DOC, PPT şi XLS. Tocmai în aceste formate se întocmesc instrucţiile electronice şi cărţile de zbor, care trebuiau să înlocuiască documentele pe hârtie. Iar americanii au văzut în acest program un pericol la adresa securităţii lor.

„Autorităţile oricărei ţări trebuie să fie sigure că tot ceea ce folosesc, îndeosebi pentru securitatea naţională, este sigur spune Aleksandr Vlasov, directorul de dezvoltare a afacerilor din cadrul companiei „Grotek", care este specializat pe securitatea informaţională.

Amintiţi-vă că SUA au dezarmat foarte rapid armata Iugoslaviei, decuplând prin mijloace speciale întreg sistemul de legătură de care se folosea armata iugoslavă. Iar trupele s-au trezit „fără ochi, fără mâini şi fără alte organe de simţ". Toate sistemele de legătură şi control au fost decuplate, a explicat Vlasov pentru Vocea Rusiei.

Aplicaţia GoodReader se află pe tabletele piloţilor de la compania aeriană Alaska Airlines şi urmează să se instaleze pe iPad-urile celui mai mare transportor american, Delta Airlines. De asemenea, aplicaţia este folosită de primăriile din zeci de oraşe americane, de judecători, avocaţi şi procurori, de asemenea, în centre de învăţământ, colegii şi universităţi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite