Cunoscutul fizician Stephen Hawking: Teologia nu este necesară. Explicaţia ştiinţifică este suficientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul fizician Stephen Hawking a declarat, într-un interviu pentru postul de televiziune CNN, că teologia nu este necesară, deoarece lumea întreagă poate fi explicată cu ajutorul ştiinţei, deci fără a invoca intervenţia unui Creator.

"Dumnezeu poate exista, dar ştiinţa este în stare să explice Universul fără a fi nevoie de a apela la ideea de Creator" a declarat Hawking, în direct la emisiunea "Larry King Live", de la CNN.

În cartea sa "The Grand Design" (Marele Design), fizicianul în vârstă de 68 de ani afirmă că datorită gravitaţiei, universul are capacitatea de a se crea singur.
 
"Gravitaţia şi teoria cuantică permit universului să se creeze singur, spontan şi din nimic", a afirmat Hawking.

"Ştiinţa oferă din ce în ce mai multe răspunsuri la întrebări care până acum au fost apanajul religiei", a motivat fizicianul reacţiile puternice stârnite de cartea sa, în care afirmă că nu Dumnezeu a creat lumea. "Explicaţia ştiinţifică este suficientă. Teologia nu mai este necesară", a adăugat acesta.

În centrul cărţii sale se află ceea ce el numeşte "teoria M", potrivit căreia Universul s-a creat singur din nimic.

Hawking suferă de Amyotrophic scleroză laterală sau ALS, cunoscută şi ca boala lui Lou Gehrig, boală l-a lăsat în incapacitate de a vorbi fără ajutorul unui sintetizator de voce computerizat. Potrivit ALS Association speranţa de viaţa pentru o astfel de maladie este de trei la cinci ani. Hawking a fost diagnosticat cu această boală în urmă cu 45 de ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite