VIDEO Cum a prins-o FBI-ul pe sexy-spioana rusă Anna Chapman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexy-spioana rusă, Anna Chapman
Sexy-spioana rusă, Anna Chapman

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a dat publicităţii filmuleţe în care sunt prezentate acţiunile de filaj ale celor 10 spioni ruşi arestaţi în 2010, între aceştia şi sexy-spioana Anna Chapman.

Cei zece spioni ruşi au petrecut ani de zile în Statele Unite ale Americii încercând să se amestece în societatea americană, să se apropie de brokeri şi de politicieni şi să le descopere secretele.

Într-un filmuleţ este surprinsă Anna Chapman rătăcind printr-un magazin din New York unde transmiterea informaţii către un funcţionar rus.

Alt filmuleţ prezintă o întâlnire a sexy-spioanei cu consulul rus din New York, într-un magazin din centrul oraşului, la sfârşitul lunii iunie 2010, o întâlnire care a dat de gândit FBI-ului, scrie Reuters.

O oră mai târziu ea a cumparat un telefon mobil nou sub un nume fals, dar a doua zi nu s-a prezentat la o întâlnire cu agentul sub acoperire. Acest lucru a determinat autorităţile americane să treacă la arestarea spionii ruşi.

Spionii ruşi, printre care şi Anna Chapman, au folosit în misiunile lor instrumente de spionaj variate, de la cerneala invizibilă, la software-urile criptografice care permit ascunderea unor mesaje în imaginile postate pe internet.

Guvernul rus a cheltuit fonduri importante şi de mai mulţi ani de formare şi implementarea acestor spioni, declară un agent FBI de contrainformaţii, sub anonimat. Dar nici un guvern nu se aşteaptă la o rentabilitate sută la sută a investiţiei sale.

Pe 9 iulie 2011, pe un aeroport din Viena, Statele Unite au dat la schimb 10 agenţi ruşi sub acoperire, printre care şi Anna Chapman, pe patru cetăţeni ruşi acuzaţi că ar fi spionat pentru statele occidentale. Acesta a fost considerat cele mai mare schimb de spioni între Rusia şi SUA, de la sfârşitul războiului rece.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite