FOTO / VIDEO Crater de 60 de metri adâncime şi cu diametru de 30, produs în Guatemala după o furtuna tropicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 115 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce o furtună tropicală, Agatha, a lovit America Centrală, în Guatemala, Honduras şi El Salvador. Potrivit CNN, numai în Guatemala au pierit 92 de persoane, 54 au fost date dispărute şi alte 59 rănite.

Aproximativ 112.000 de persoane au fost evacuate şi peste 29.000 repartizate în adăposturi temporare. În urma furtunii, alunecările de teren au distrus mai multe case, au îngropat câteva victime,  iar 12 poduri s-au prăbuşit.

În partea de nord a Guatemala City, ploaia torenţială a distrus sistemul subteran de drenaj şi a creat un imens crater ce se întinde pe suprafaţa unei intersecţii. Potrivit localnicilor, în groapa adâncă de 60 de metri şi cu diametru de 30, a fost atrasă o clădire de trei etaje şi o casă. De asemenea, potrivit unui ziar local citat de CNN, în timpul formării craterului, un agent de la o agenţie privată de securitate a fost ucis.

image


Principala cauză a deschizăturii imense pare a fi un sistem de drenaj subteran, un incident similar având loc şi anul trecut în apropiere.

În 2007, un crater similar s-a produs în aceeaşi zonă din cauze asemănătoare. Acest fenomen poartă denumirea de dolină şi, de obicei, se prezintă ca o depresiune sub formă de pâlnie, formată prin coroziune.

În Honduras, unde 14 persoane şi-au pierdut viaţa,  preşedintele Porfirio Lobo a declarat stare de urgenţă. Aproape 3.500 de persoane au fost evacuate din casele lor, în timp ce 140 de locuinţe au fost distruse şi alte 700 deteriorate.

image


Situaţia în El Salvador, unde nouă persoane şi-au pierdut viaţa, a început să revină la normal: ploaia s-a oprit, iar nivelul râurilor a început să scadă, potrivit oficialilor.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite