Cotitură „istorică“ în sistemul sanitar american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cotitură „istorică“ în sistemul sanitar american
Cotitură „istorică“ în sistemul sanitar american

Congresul SUA a adoptat noua lege a asigurărilor medicale propusă de administraţia Obama. Propunerea a trecut la limită, cu 220 de voturi pentru şi 215 împotrivă.

Una dintre cele mai controversate măsuri din noua lege a asigurărilor medicale este includerea în sistem a peste 35 de milioane de americani, în aşa fel încât în final aproximativ 96 la sută din populaţie să fie asigurată.

Preşedintele Obama a descris votul din Congres ca fiind unul „istoric” şi s-a arătat încrezător că şi Senatul va vota legea.

Lobby în Congres

În Congres, în favoarea legii au votat 219 democraţi şi un republican – Joseph Cao din New Orleans. De partea cealaltă, împotriva ei s-au pronunţat 176 de congresmani republicani şi 39 de colegi democraţi ai preşedintelui Obama. Democratul John Dingell a declarat că noua lege oferă fiecărei persoane, indiferent de starea de sănătate sau venit, liniştea de a şti că va avea acces la o îngrijire medicală accesibilă.

Înainte de votul de sâmbătă, preşedintele Obama a făcut o vizită neobişnuită în Congres pentru a-i convinge pe democraţii nehotărâţi să voteze noua lege.

Practic, reglementarea administraţiei Obama permite statului să vândă asigurări medicale în competiţie cu asiguratorii privaţi. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite