Copilul care s-a născut fără piele: "Parcă are arsuri de gradul trei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asemeni oricărui nou-născut, micuţul Brody Curtis este îngrijit cu cea mai mare atenţie. Dar pentru părinţii lui atenţia înseamnă mai mult decât dragoste, iar asta pentru că şi cea mai neatentă atingere poate duce la formarea de băşici.

La naştere, bebeluşul nu avea piele aproape deloc, iar doctorii din statul american Indiana l-au diagnosticat cu o boală rară, numită sindromul Bart.

"Arăta de parcă suferise arsuri de gradul trei. Doctorul aproape că-i putea vedea creierul", a povestit mama micuţului, pentru Abc News.

Timp de 27 de zile a stat într-o clinică specială, iar acum se află acasă, dar încă are puţină piele pe braţe şi pe picioare, motiv pentru care trebuie bandajat.

În fiecare zi, părinţii lui alocă o oră pentru schimbarea bandajelor şi îi aplică o cremă pentru a preveni infectarea rănilor. Pielea pe care o are este fragilă şi se cojeşte cu uşurinţă.

Bart este o boală genetică ce se manifestă la unul dintr-un milion de copii şi reprezintă una dintre cele mai severe boli de piele.

Pentru această afecţiune nu există tratament, tot ceea ce pot face medicii este să bandajeze zonele afectate şi să prevină infectarea lor. Doctorii nu pot spune dacă pielea îi va creşte, dar părinţii lui Brody îşi menţin speranţa că va putea duce o viaţă normală, deşi există un mare risc al dezvoltării cancerului de piele.

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite