Controversă: Casa Albă, implicată în realizarea unui film despre moartea lui Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentagonul și CIA au publicat o serie de documente care dezvăluie interesul afișat de oficialii de la Casa Albă vis-a-vis de proiectul unui film de Hollywood ce prezintă raidul în care militarii americani l-au omorât pe Osama Bin Laden, scrie Reuters.

Documentele, care au fost remise grupului conservator Judicial Watch, cuprind un schimb de e-mailuri între oficialii de la Casa Albă și cei de la Pentagon, în care aceștia discutau despre dorința lor de a coopera cu regizorul filmului, Kathryn Bigelow, și cu scenaristul Mark Boal.

Materialele publicate arată și că producătorii filmului s-au întâlnit, de mai multe ori, cu membrii CIA și cu persoane din conducerea Pentagonului.

Controversele din jurul acestui subiect au apărut anul trecut, când jurnalistul de la publicația New York Times, Maureen Dowd, a scris că filmul ar trebui să apară pe ecrane cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, din luna noiembrie.

În răspuns la aceste acuzații, premiera filmului a fost amânată până după alegeri.

Criticii lui Barack Obama, în principal susținătorii contracandidatului său, republicanii, au contestat colaborarea oficialilor americani cu producătorii peliculei și au invocat chiar că au avut loc scurgeri de informații, de la Casa Albă, care țin de securitatea națională.

Toate acestea, spun ei, sunt menite să îmbunătățească reputația actualului președinte, Barack Obama, în cursa pentru alegerile din noiembrie.

Obama a negat cu vehemență zvonurile legate de aceste scurgeri de informații clasificate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite