Obama, în faţa Congresului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama, în faţa Congresului
Obama, în faţa Congresului

Preşedintele american, Barack Obama, s-a adresat azi-noapte Congresului american, într-o încercare disperată de „a face ceva anul acesta, în ceea ce priveşte reforma Sănătăţii“, după cum se exprima ieri într-un interviu acordat ABC News.

Discursul preşedintelui vine într-un moment dificil pentru administraţia americană. Susţinerea pentru reforma din Sănătate a coborât sub 50 la sută, în plus, democraţii nu au obţinut sprijinul nici măcar a unui congresmen republican, deşi iniţial susţineau că reforma va fi una bipartizană.

Citiţi şi:



Disensiuni între democraţi

Obama are de înfruntat şi discrepanţele din interiorul Partidului Democrat, deoarece există disensiuni între primii doi democraţi, ca funcţie, din Camera Reprezentanţilor, asupra reformei din Sănătate.

„Aş sprijini o lege care să nu includă opţiunea publică“, declara ieri liderul majorităţii democrate din Cameră, Steny H. Hoyer. La mai puţin de două ore după această declaraţie, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi declara că este „esenţial“ ca pachetul de legi care ajunge în Camera Reprezentanţilor să cuprindă un plan de asigurări de Sănătate condus de Guvern.

„Încercăm să nu fim rigizi şi nici să privim problematica din perspectiva unei ideologii anume, însă intenţionăm să facem ceva cu această reformă anul acesta“, explica Barack Obama, în interviul pentru ABC News.  Liderul american a explicat şi motivele pentru care a decis să se adreseze Congresului. „Primul scop al discursului este de a ne asigura că poporul american înţelege exact ce propunem noi, iar al doilea este acela de a le transmite democraţilor şi republicanilor că suntem deschişi la noi idei“, a declarat preşedintele american. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite