VIDEO Congresul american a aprobat o serie de modificări la reforma asigurărilor de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer
Liderul majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer

Congresul american a făcut ultimele retuşuri joi la la proiectul de lege promulgat marţi privind reforma asupra asigurărilor medicale susţinută de preşedintele american Barack Obama, aprobând o serie de modificări tehnice, transmite AFP.

Senatorii au adoptat textul cu 56 de voturi pentru şi 43 împotrivă joi după-amiază, relatează AFP.

Corecturile fuseseră deja adoptate de Camera Reprezentanţilor duminică seară, însă ele au fost retrimise în Cameră din cauza unor nereguli procedurale minore invocate de republicani.

Camera şi-a dat din nou acordul pentru clauza adiţională, joi seară, cu 220 de voturi pentru şi 207 împotrivă. În noaptea dintre duminică spre luni camera inferioară a legislativului american a adoptat proiectul de lege privind reforma în sistemul asigurărilor de sănătate, aşa cum cum a fost el votat de Senat în decembrie 2009. Ulterior, textul i-a fost transmis lui Obama, care l-a promulgat marţi.

După votul de joi seara, corecturile - un document de 150 de pagini ce urmăreşte adaptarea textului senatorial la aspiraţiile reprezentanţilor - poate fi trimis de acum înainte la rândul său liderului de la Casa Albă pentru promulgare.

Printre modificări se numără anularea acordurilor speciale, asemeni celui negociat în Senat în favoarea statului Nebraska. Acesta era scutit, în proiectul de lege al Senatului, de plata unor contribuţii sociale. În schimb, toate statele americane vor fi ajutate în proporţie de 100% să absoarbă aceste costuri în primii ani de reformă.

Documentul prevede de asemenea ca faliile actuale existente în sistem pentru beneficiarii asigurărilor de sănătate destinate persoanelor vârstnice (Medicare) să fie eliminate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite