Condoleezza Rice: Saddam Hussein era o ameninţare la adresa intereselor noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Condoleezza Rice
Condoleezza Rice

Eliminarea lui Saddam Hussein de la putere a fost o decizie bună, însă ulterior, Statele Unite au eşuat în concentrarea eforturilor în reconstruirea ţării, a declarat fostul secretar de stat american, Condoleezza Rice, într-un interviu acordat CNN.

Aş lua aceeaşi decizie, de a-l elimina pe Saddam Hussein de la putere, însă în reconstrucţia Irak-ului...aş proceda diferit. Cred că am pus prea mult accentul asupra Bagdadului şi prea puţin asupra provinciilor. Probabil nu am înţeles pe deplin măsura în care societatea va ajunge să se dezmembreze, ca urmare a tiraniei în care a fost ţinută atâţia ani”, a declarat Rice pentru CNN.

Cu toate acestea, fostul secretar de stat a menţionat că este încă devreme să judecăm succesul sau eşecul războiului sau alte aspecte de politică externă din administraţia Bush. Rice a adăugat că scopul invaziei SUA a fost acela de a scăpa de ameninţarea reprezentată Hussein.

Nu am pornit războiul în Irak pentru a democratiza această ţară. Te duci la război atunci când există o ameninţare la adresa securităţii, iar Saddam Hussein era văzut ca o ameninţare la adresa intereselor şi a securităţii noastre”, a spus Rice, adăugând că SUA ar fi putut face multe lucruri mult mai bine.

Obama a criticat administraţia Bush pentru deplasarea accentului de la Afganistan la Irak, spunând că a fost stagnat efortul de a învinge insurgenţa talibanilor şi a preveni ca Afganistan să devină un rai pentru al–Qaeda şi alţi terorişti care urmăresc lansarea de atacuri asupra Statelor Unite. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite