Comoara de pe nava Nuestra Senora de las Mercedes se întoarce astăzi în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din comoara descoperita pe epava navei Nuestra Senora de las Mercedes
O parte din comoara descoperita pe epava navei Nuestra Senora de las Mercedes

Două avioane militare spaniole au sosit, joi, în Florida, pentru a încărca şi transporta sub pază în Spania comoara găsită în urmă cu cinci ani de societatea Odyssey pe nava Nuestra Senora de las Mercedes. Galionul a fost scufundat în secolul al XIX-lea în largul coastelor Portugaliei. Valoarea comorii este estimată la 500 milioane de dolari.

Un judecător federal american a ordonat, săptămâna trecută, companiei americane Odyssey, specializată în recuperarea comorilor de pe epave, să restituie Spaniei comoara descoperită pe nava Nuestra Senora de las Mercedes, scufundată de Marina Britanică, în 1804, la întoargerea din America de Sud.

Decizia impune ca acel tezaur, în valoare de 500 de milioane de dolari, să fie trimis în Spania până vineri, 24 februarie.

Magistratul a ignorat cererea formulată de compania Odyssey care cerea despăgubiri de 412.814 de dolari pentru că ar fi asigurat conservarea acestei comori.

Tezaurul, care cântăreşte 17 tone şi este compus din 594.000 de monede, majoritatea din argint şi purtând efigia regelui spaniol Carlos al IV-lea, dar şi din sute de obiecte din aur, este cel mai mare descoperită vreodată pe o epavă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite