Comandantul unei unităţi specializată în rachete nucleare a fost demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandantul unei unităţi specializată în rachete nucleare a fost demis
Comandantul unei unităţi specializată în rachete nucleare a fost demis

Comandantul unei unităţi a armatei americane ce este specializată în rachetele nucleare a fost demis, în urma unor incidente şi gafe, au anunţat joi Forţele aeriene, relatează AFP.

Colonelul Christopher Ayres, comandantul unei unităţi de rachete de la baza aeriană din Minot, Dakota de Nord, a fost demis "în urma pierderii încrederii în capacitatea sa de comandă", potrivit unui comunicat.

"Trebuie să menţinem cele mai înalte norme de funcţionare în domeniul nuclear", a declarat generalul Robert Kehler, care a semnat ordinul de revocare.

Măsura intervine în urma unui accident în care un camion ce transporta piese pentru rachetele intercontinentale a ieşit de pe şosea în august şi s-a răsturnat. Ancheta a pus accidentul pe seama unei "greşeli a şoferului", care aparent fusese deranjat de o insectă. Un alt camion, care transporta un propulsor pentru rachete, a fost accidentat anul trecut.

În plus, trei ofiţeri au fost găsiţi dormind în iulie 2008 în timp ce se aflau în posesia codurilor de lansare a unor rachete. Ei ar fi trebuit să poată reacţiona în caz de alertă. Aceştia au fost sancţionaţi.

Respectiva unitate, care are 150 de rachete balistice Minuteman II, a fost deja criticată în cursul unei inspecţii anul trecut.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite