Cocoşul care a trăit 18 luni fără cap VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numit şi "miracolul Mike", cocoşul a supravieţuit după ce proprietarul a vrut să-l taie pentru cină. I-a retezat capul, însă pasărea nu a murit. Mulţi au crezut că este o farsă, astfel că fermierul a apelat la Universitatea din Utah din Salt Lake City pentru a stabili veridicitatea.

Era 10 septembrie 1945 când fermierul Lloyd Olsen din Fruita, Colorado (SUA), a mers în curte pentru a prinde o pasăre care urma să fie trasformată în supă. Bărbatul a prins-o şi a vrut să-i taie capul cu toporişca, însă i-a ratat doar jugulara lăsând o ureche şi o mare parte a creierului intactă. Conform unor relatări, în ziua decapitării eşuate, Mike a dormit cu capul său sub aripă.

După ce cocoşul a refuzat să moară şi chiar se ţinea după celelate păsări deşi nu mai avea cap, proprietarul s-a gândit să aibă grijă de el în continuare: îl hrănea în fiecare zi cu pipeta direct prin esofag.

Cocoşul fără cap a devenit imediat celebru. A plecat în turnee în care erau prezentate animale cu anomalii şi a apărut în paginile unor reviste prestigioase, precum Time şi Life. Mike a murit în martie 1947.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite