China acuză SUA de ipocrizie în privinţa drepturilor omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, a fost întâmpinat cu multă căldură în capitala americană
Liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, a fost întâmpinat cu multă căldură în capitala americană

China susţine că Statele Unite ale Americii sunt responsabile pentru criza financiară şi susţine că drepturile omului nu sunt respectate în SUA. China acuză SUA de ipocrizie, drept răspuns la criticile Washingtonului în legătură cu restricţiile Beijingului asupra internetului, scrie Reuters.

Departamentul de Stat american critică China, Cuba, Myanmar, Coreea de Nord şi Rusia în studiul său anual despre drepturile omului, care ia în considerare 194 de ţări.

Biroul de Informaţii al Consiliului de Stat din China a emis propriul raport anual asupra respectării drepturilor omului în SUA drept răspuns, iar cel de anul acesta se concentrează pe problemele economice ale Statelor Unite.

"Statele Unite nu numai că au o istorie groaznică în privinţa drepturilor omului, dar sunt şi sursa principală a multor dezastre pe tema drepturilor omului pe plan mondial", anunţă raportul chinezesc.

"În special în timp ce lumea suferă dezastre serioase pe tema drepturilor omului cauzate de criza globală financiară declanşată de criza americană subprime, Guvernul SUA ignoră problemele sale grave şi acuză alte ţări", se arată în raport.

Opinia Washingtonului în legătură cu încălcarea drepturilor omului în China este una cu tradiţie, iar acest subiect s-a adăugat tensiunilor recente dintre cele două ţări, create de întâlnirea dintre preşedintele american Barack Obama şi liderul spiritual Dalai Lama şi vânzarea armelor americane în Taiwan.

China susţine că este suverana Taiwanului de la separarea din 1949 şi îl consideră pe Dalai Lama "separatist".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite