Celulă de criză la Casa Albă din cauza petrolului deversat în Golful Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a convocat de vineri o celulă de criză la Casa Albă în încercarea de a găsi soluţii care să ducă la stoparea scurgerii de petrol din Golful Mexic, relatează AFP şi Reuters.

Barack Obama a avut ieri întrevederi, în sala ultrasecurizată a reşedinţei prezidenţiale destinate situaţiilor de urgenţă, cu miniştrii apărării, securităţii interne, energiei şi internelor, în prezenţa şefului statului major interarme.

În urma naufragiului unei platforme de exploatare petrolieră la finalul lunii aprilie, zilnic se scurg, din puţul avariat, în Golful Mexic 800.000 de litri.

"În timp ce noi continuăm să evaluăm diferitele opţiuni pentru a pune capăt scurgerii de petrol, preşedintele a transmis două mesaje echipei sale: în primul rând, cel privind importanţa consultării experţilor independenţi, oameni de ştiinţă sau tehnicieni, şi în al doilea rând, acela că toate punctele de vedere trebuie exprimate pentru identificarea unor soluţii", a precizat preşedinţia într-un comunicat.

Totodată, Obama i-a cerut ministrului energiei, Steven Chu, câştigător al premiului Nobel pentru Fizică, să se deplaseze în Houston (Texas, sud) pentru a purta discuţii cu responsabilii BP "în scopul căutării energice a unor posibile soluţii" la această criză. Obama a precizat că va plăti toate costurile pentru stoparea acestei poluări şi pentru curăţarea ei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite